Pro muže 👨: Jak správně používat parfém?

Parfém není jen o vůni, je to i o dojmu, který po sobě zanecháváte. Pro muže je používání parfému stejně důležité jako pro ženy, ale často se v tomto ohledu objevuje určitá nejistota. Správně vybraná vůně může zvýraznit vaši osobnost, zlepšit vaše sebevědomí, a zanechat kolem sebe příjemný dojem. Muž by si měl parfém vybírat sám, ne jen používat ty, které dostal jako dárek. Když se vám nějaký parfém líbí, využijte názorů ostatních, abyste si své rozhodnutí potvrdili.

jak pouzivat parfem - pro muze

Zde je několik důležitých tipů, jak muži mohou správně používat parfém s maximálním efektem:

  • Méně je někdy více

Klíčovým pravidlem při používání parfému je nepřehnat to s aplikací. Pamatujte, že parfém by měl být subtilní a příjemný, nikoli nápadný a vtíravý, Jedna z obav mnoha mužů z vůně se točí kolem nadměrné aplikace. Měli byste aplikovat strategicky, aby vám parfémovaná voda vydržela po celý den. 

  • Aplikace na správných místech

Správná aplikace parfému je stejně důležitá jako správná vůně. Parfém by měl být aplikován na tzv. "pulzní body", kde se  tělo nejvíce zahřívá a napomáhá tak postupnému a rovnoměrnému uvolňování vonných esencí. Mezi tyto místa patří zápěstí, krk, oblast hrudníku , loketní jamky a ramena. Než si vyberete parfém, nastříkejte si ho na pokožku a počkejte 15-30min, než se rozvoní. 

  1. Hrudník ( stříkněte jednou přímo na hrudník, než si obléknete košili)
  2. Krk (nastříkejte buď za krk, nebo těsně pod bradu, ale jeden střik by měl stačit).
  3. Loketní jamka (jedná se o mastnější a teplejší část těla, takže zde vůně vydrží déle)
  4. Zápěstí (neroztírejte parfém o druhé zápěstí )

V závislosti na typu použitého flakónu s rozprašovačem se jedno stříknutí pohybuje v rozmezí 0,8 ml - 2,3 ml

  • Používejte vhodný parfém pro různé příležitosti

Každá vůně má svůj vlastní charakter a vhodnost pro určité příležitosti. Například svěží a citrusové vůně jsou skvělé pro denní nošení pro volnočasové aktivity, nebo do zaměstnání, zatímco dřevité a kořeněné vůně jsou vhodné spíše pro večerní události, nebo romantické večery.

  • Nekonbinujte parfém s jinými vůněmi

Pamatujte, že parfém by se neměl překrývat s vůněmi vašich dalších produktů, jako jsou sprchové gely, deodoranty nebo krémy. Vyberte si parfém, který se harmonicky doplňuje s ostatními vůněmi, nebo raději zvolte parfémované verze dalších produktů ze stejné řady. Parfém ideálně nanášejte ihned po sprchování přímo na suchou pokožku. Sprcha očistí vaše tělo od všech ostatních vůní a otevře póry, což pomůže vůni vstřebat.

  • Omezte rozstřikování vůně na oblečení

Stříkáním parfému přímo na oblečení zabráníte jejímu smíchání s přirozenými oleji, které mu dodávají jedinečnou kvalitu. Může to také zabránit tomu, aby vůně prošla svými vonnými fázemi , čímž se vůně stane plochou a jednobarevnou. A konečně, nastříkání vůně přímo na oblečení může být pro některé tkaniny škodlivé.

  • Aktualizujte svou sbírku parfémů pravidelně

Sbírání parfémů může být zábavné, ale také užitečné. Vůně se mění v závislosti na ročním období, trendech a vašich vlastních preferencích. Aktualizujte svou sbírku pravidelně, abyste měli vždy po ruce parfém, který vám opravdu sedí. Česká značka NANITA nabízí velký výběr pánských i unisex parfémů, které jsou inspirované světovými značkami a stojí zlomek ceny. Proto se nemusíte bát experimentovat!

NANITA panská parfemovana voda 223

Hodnocení obchodu: 4,8 +420 608 140 598info@nanita.cz